V Brně sjelo z ranveje letadlo Travel Service

Brno - Letadlo společnosti Travel Service dnes dopoledne sjelo z ranveje brněnského letiště v Tuřanech. Jednalo se o technický přelet, na palubě letadla nebyli žádní cestující, pouze piloti stroje Airbus A 320. Jak potvrdila také mluvčí společnosti Vlaďka Dufková, nikomu se nic nestalo. Podle neoficiálních informací je na vině špatná komunikace mezi pilotem stroje a technikem.

Podle očitých svědků parkovalo letadlo na vymezené pojížděcí ploše před odletovou halou brněnského letiště. Náhle ale bez nastartovaných motorů sjelo všemi koly na travnatou plochu. Uvnitř byli v tu chvíli pouze piloti letadla. Při pokusu o výjezd z trávy zapadl stroj předním kolem do hlíny a na místo museli přijet hasiči a letištní technici.

Vyprošťovacímu týmu se podařilo dostat stroj zpět na ranvej kolem půl třetí hodiny odpoledne. Podle neoficiálních informací se Airbus chystal na technický let z Brna do Prahy, proto neměl na palubě žádné cestující. Mimo pojezdovou plochu se zřejmě dostal kvůli špatné komunikaci mezi pilotem a technikem, který stroj odjistil ještě před natlakováním brzd. Tím se letadlo stalo neovladatelným a volně sjelo na vedlejší travnatou plochu.

Telefonát Anety Hronové (zdroj: ČT24)