Střet kola a vozu na Frýdecko-Místecku si vyžádal život cyklisty

Dolní Domaslavice (Frýdecko-Místecko) - Život osmnáctiletého cyklisty a těžké zranění jeho spolujezdce si dnes v noci vyžádala nehoda v Dolních Domaslavicích na Frýdecko-Místecku. Jízdní kolo vjelo podle policie do protisměru, kde se střetlo s osobním vozem. Cyklista vezl na kole dvaadvacetiletého mladíka a o rok mladší dívku.

Nehoda se stala deset minut po půlnoci na silnici ve směru na Soběšovice. Cyklista prý před přijíždějícím vozidlem Ford Mondeo přejel náhle do protisměru a narazil do pravého boku auta. Cyklista zemřel na místě, jeho spolujezdec utrpěl těžká zranění a dívka v šoku utekla. Po chvíli se sama vrátila na místo nehody. Utrpěla jen drobná poranění.

Policisté budou zjišťovat, zda mrtvý mladík skutečně kolo řídil a zda nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Pokud se potvrdí, že viníkem nehody je právě tento hoch, bude trestní stíhání odloženo, dodal frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec. 

Vážně zraněný spolujezdec byl podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zpočátku při vědomí a pohyboval se v okolí místa nehody. Později u něj nastala porucha vědomí, vyšetření ukázalo podezření na poranění mozku. Nejprve byl přepraven na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku a poté ještě v nočních hodinách do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, dodal Humpl.