Sexuální skandál na Vsetínské radnici

Vsetín - Údajný sexuální skandál na vsetínské radnici řeší ode dneška policie. Trestní oznámení na bývalou zaměstnankyni podal starosta Jiří Čunek. Dostal totiž dopis, ve kterém ho žena obvinila, že ji sexuálně obtěžoval a pracovně diskriminoval. Snížil jí plat a chtěl přeřadit na jinou funkci. Starosta dopis zveřejnil a chce se bránit, žena ale trvá na svém.

„Já na obsahu dopisu, který jsem panu starostovi poslala, samozřejmě trvám a nehodlám na něm nic měnit,” říká Marcela Urbanová. Jako sekretářka na radnici pracovala již sedm let.

Starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL) dopis od Marcely Urbanové zveřejnil a podal na ni trestní oznámení. „Ona sama v dopise uvádí lidi a svědky, kteří jistě potvrdí, že se nic takového nestalo,” brání se starosta. Trestní oznámení Jiřího Čunka na Marcelu Urbanovou předalo státní zastupitelství policii. Ta zahájila úkony trestního řízení a pokračuje v šetření.

Marcela Urbanová říká, že na údajné sexuální obtěžování a pracovní diskriminaci písemně upozorňovali její právníci starostu již před několika lety. Ten to tehdy odmítl jako vydírání. „Takovýto dopis dávám den před jednáním rady, která jedná o snížení nájmu a odprodeji domu, ve kterém bydlí a který je městský. Takže souvislost je podle mě zcela zřejmá,” kontruje starosta Staněk. Marcela Urbanová chce však věc prošetřit a podala trestní oznámení.

Trestní oznámení na bývalou sekretářku podal Jiří Čunek v době, kdy se o něm hovoří jako o možném kandidátovi na předsedu KDU-ČSL. "Čunek má podporu strany. Osobně ho navíc znám, je to slušný člověk, který má spořádané manželství a žije slušným manželským životem,” podporuje starostu tiskový mluvčí KDU – ČSL Ondřej Jakob.

Podle policie bude vyšetřování trestního oznámení, které podal starosta na svoji bývalou sekretářku, trvat několik týdnů.