Odjezd fanoušků z VC Brna byl poklidný

Brno – Rozjezd více než 130 tisíc návštěvníků dnešního hlavního závodu motocyklové Grand Prix na autodromu v Brně se podle policie obešel bez zásadnějších potíží. Pouze na D1 ve směru na Brno se staly dvě drobnější nehody bez zranění, které zpomalily průjezd směrem na Brno a dále. Policie také nezaznamenala žádnou vážnější trestnou činnost a prověřuje informace pouze o jediném pohřešovaném motocyklu. Oznámil to po skončení Grand Prix krajský policejní mluvčí Pavel Šváb. Minulou noc policie přistihla dalších sedmnáct opilých motocyklistů, kteří se vraceli z víkendové motocyklové Grand Prix. Počet návštěvníků Grand Prix, kteří usedli za řídítka s alkoholem v krvi, tak od pátku překročil tři desítky. Velkou cenu České republiky navštívilo za celý závodní víkend takřka 218 tisíc diváků.

Dopolední nájezd desetitisíců příznivců rychlých motocyklů na Velkou cenu ČR na autodromu v Brně byl podle policie plynulý. Nezkomplikovala jej ani dopravní nehoda mezi motocyklem a osobním autem u kempu Start.

Od pátku jen v Brně vyřešili policisté 221 vážných přestupků v dopravě. Celková výše sankcí dosáhla téměř čtvrt milionu korun. „Charakteristické je, že se přestupky většinou týkaly tuzemských řidičů,“ uvedl mluvčí krajské policie Pavel Šváb. Policie nyní prověřuje informaci o ukradené motorce v Heršpické ulici.

Rumunský motorkář jel se zakrytou registrační značkou

Potíže s odjezdem bude mít rumunský motorkář, který na sebe v Popůvkách upozornil jízdou se zakrytou registrační značkou. „Arogantní šofér neměl na zaplacení pokuty. Policisté tedy uložili kauci. Tu cizinec nesložil, motorka tedy do zaplacení kauce zůstává v zástavě,“ uvedl mluvčí krajské policie Pavel Šváb.

Kempy v okolí Brna se v sobotu večer zcela zaplnily. Podle policie se bujará atmosféra v kempech uklidnila až dnes brzy ráno. Asi největší rozruch nastal dvě hodiny po půlnoci v kempu Start na Kývalce. „Po skončení erotické show se několik podnapilých diváků doslova rvalo na podium a chtělo kontaktovat vystupující striptérku,“ uvedl Šváb. Nepřehlednou situaci se ale podařilo vyřešit a vystupující žena se dostala do bezpečí, dodal.

Letošní účast je třetí nejvyšší v historii

Podle tiskové zprávy pořadatelů v průběhu tří dnů zavítalo na Masarykův
okruh 217 907 fanoušků. Letošní ročník se tak stal třetím nejnavštěvovanějším v historii. Rekord padl v roce 2007, kdy v součtu všech dní přišlo na okruh 245 039 diváků. Před rokem zavítalo do Brna 239 000 lidí.