Vodrážkův program se soustředí na dopravu a ekologii

Praha - První místopředseda ODS David Vodrážka představil před volbami svá hlavní volební témata. Zaměřit se hodlá mimo jiné na Prahu a dobudování její dopravní infrastruktury a životní prostředí. Dalším tématem, k němuž se dnes Vodrážka vyjadřoval, byla kvalita pohonných hmot u benzinových pump. Občanskodemokratický místopředseda současně dnes novináře seznámil se svým webovým blogem na www.vodrazky.cz, který se chystá podle vlastních slov postupně spouštět.

Pokud bude zvolen do sněmovny, bude prosazovat dobudování městského silničního okruhu, prodloužení trasy metra A do Ruzyně, vybudování plánované nové trasy metra D a to, aby se na těchto stavbách podílel finančně i stát. „Praha je tu pro celou Českou republiku. Měla by dostávat, co jí patří,“ uvedla dvojka ODS.

Chce také urychleně docílit toho, aby magistrála protínající hlavní město vedla v centru pod povrchem. Řekl dále, že soustředit se hodlá i na rozvoj městské hromadné dopravy. Jeho představou je „Praha jako živé město“, kde se chrání životní prostředí, řeší se ekologické problémy včetně zvyšování recyklace odpadů, snižuje se hluk a prašnost ulic.

Tisková konference Davida Vodrážky o volebním programu (zdroj: ČT24)

David Vodrážka o ekologii:

„Kladu velikou důležitost na ochranu životního prostředí, odpovědnost k přírodě a budoucím generacím, protože nemůžeme žít jen v ekonomice a přistupovat k životnímu prostředí na úkor budoucnosti. K těmto problémům nepřistupuji ideologicky, ale racionálně a prakticky.“

Lidé by si měli všímat známky kvality u benzinových pump

Zdůraznil, že nejde jen o jednotlivé zákazníky. „Nekvalitní produkty ohrožují svými nadměrnými emisemi životní prostředí jako celek, a tedy i všechny ostatní,“ míní. Lidé by si podle něj měli všímat toho, zda pumpy mají vylepenou pečeť kvality, která podle něj zaručuje, že pohonné hmoty nejsou šizeny.