Babí léto ohřejí nadprůměrné teploty

Praha - Babí léto bude nadprůměrně teplé, ochladit by se mělo až v polovině září. Nejvyšší denní teploty se udrží podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nad 20 stupni Celsia. Srážkově bude měsíc od 21. srpna do 20. září průměrný, teplý konec srpna poznamenají srážky. Na pátek a na sobotu předpovídají meteorologové zataženo a oblačno, vydali i varování před silnými bouřkami. V neděli už však bude jasno až polojasno s denními teplotami k 25 stupňům.

Týden od 24. srpna by pak mělo být převážně polojasno, nejvyšší teploty přes den by se měly pohybovat mezi 23 až 28 stupni. O víkendu pak teplo sice vydrží, ale doprovodí ho oblačno a přeháňky. Začátek září pak přijdou oblačnosti i polojasno s občasnými přeháňkami. Místy se mohou vyskytnout i bouřky. Dorazí denní teploty mezi 18 a 24 stupni, v noci pak mohou klesnout k osmi stupňům.

V období od 11. do 20. září bude podle meteorologů polojasno, přeháňky jen místy. Teploty budou ještě vyšší než na začátku září, nejvyšší denní mezi 20 a 26 stupni Celsia. V noci se však může ochladit až na šest stupňů. Chladnější podzimní počasí se pak očekává od poloviny září.