Holešovská průmyslová zóna získala dopravní napojení

Holešov (Kroměřížsko) – Nová okružní křižovatka napojila vznikající holešovskou průmyslovou zónu na silniční síť. Zlínský kraj chce do zóny přivést první investory příští rok, křižovatka za 54 milionů korun je pro jejich příchod a další výstavbu zóny klíčová. V budoucnu z ní mají vést do středu zóny, ale i na okraj Holešova a Martinic i stezky pro cyklisty.

K závěru se zvolna blíží i sama příprava holešovského průmyslového parku. Ten v místech bývalého letiště vzniká od loňského října a jeho infrastruktura má být hotová za čtvrt roku. „Realizace technické infrastruktury je dnes řádově na 55 procentech hotového díla. To by podle plánu mělo skončit 31. listopadu,“ řekl Petr Müller z vládní agentury Czechinvest.

Firem by v ní mělo sídlit několik desítek a zamířit do ní mohou i menší investoři. To by mělo zajistit pracovní uplatnění lidem různých profesí z Holešova i dalších obcí a měst. „Nebudu zastírat, že by měla přinést finanční prostředky nejenom do města, ale do celého tohoto mikroregionu,“ uvedl starosta Holešova Zdeněk Janalík.

Průmyslová zóna je nyní napojena na silnici II. třídy číslo 490, která vede ze Zlína souběžně se silnicí I/55 a jižně od Přerova se na ni napojuje. V budoucnu by nedaleko holešovské průmyslové zóny měla vést rychlostní silnice R49, která se u nedalekého Hulína napojí na dálnici D1.