Brněnští kriminalisté nalezli v kamionu oběšeného muže

Brno - Na parkovišti nedaleko centra Brna našli hasiči pod plachtou nákladního auta oběšeného muže. Na parkoviště vyjeli kvůli požáru čtyř kamionů, mrtvý muž byl ale v nepoškozeném kamionu, který stál nedaleko od hořících aut. Policie oba případy vyšetřuje odděleně. Jestli šlo o sebevraždu, nebo násilnou smrt, zatím není jasné. Hasiči požár během dvaceti minut zlikvidovali.

Při ohledávání místa požáru narazili policisté na několik kamionů s poškozenými plachtami a v jednom z nich našli právě mrtvolu oběšeného muže. „Nás probudil výbuch, tak jsem probudil řidiče, tak se šlo dál a policisté objevili, že je tam tělo nějakého řidiče v kamionu,“ komentoval jeden z řidičů kamionu.

Mrtvolu policisté objevili v jednom z nákladních vozů s brněnskou poznávací značkou. Řidič auto podle svědků zaparkoval v ranních hodinách a místo opustil. Policie místo uzavřela. Jak uvedl zpravodaj ČT Petr Albrecht, policisté už znají totožnost mrtvého, jedná se o 44letého muže. Zřejmě jde o řidiče kamionu. Kriminalisté se zatím kloní k verzi o sebevraždě, do výsledků pitvy se ale k případu nebudou vyjadřovat.

Podle předběžných závěrů policejních expertíz se na požáru mohly podílet urychlovače hoření. „Pes označil tři místa možného výskytu hořlavé kapaliny, ze kterých jsme odebrali vzorky pro chemickou expertízu,“ upřesnila policejní mluvčí Soňa Svobodová.