Pražské letiště vypsalo tendr na taxislužbu

Praha - Pražské letiště vyhlásilo výběrové řízení na provoz letištní taxislužby. Ve výběrovém řízení se hledají dvě společnosti, které budou taxislužbu zajišťovat až do roku 2015. Taxi využijí na dopravu z letiště nebo na letiště ročně zhruba čtyři miliony cestujících. Letiště vypsalo tendr, protože současným třem provozovatelům vyprší příští rok smlouvy. Na letiště nyní jezdí žluté vozy AAA Radiotaxi, stříbrná auta Airport Cars a minibusy společnosti Cedaz.

„Vypsáním výběrového řízení chceme zmapovat nabídku a najít ty nejlepší partnery pro vzájemnou spolupráci,“ uvedla ředitelka letiště pro centrální nákup Marta Guthová.

Na podání nabídek mají zájemci čas do 8. říjen 2009. V hodnotící komisi kromě pracovníků letiště zasedne také zástupce pražského magistrátu. Rozhodujícími kritérii má být úroveň podnikatelského záměru a nabídnutá cena.

Zájemci ale musí splnit celou řadu podmínek. K dispozici budou muset mít 150 až 180 jednobarevných vozidel o stáří maximálně pět let, z toho deset minibusů. Letiště přitom odstoupilo od svého původního požadavku, že barva musí být žlutá. Přípustná je i bílá, stříbrná a slonová kost. Žlutá však zůstává doporučená.

Smlouva letiště s vybranými partnery se stala loni terčem kritiky několika dalších taxikářských firem. Konkurenční „taxikáři“ se v říjnu snažili několik hodin dopravu u letiště blokovat.