V Německu přistálo nouzově letadlo, dva lidé se zranili

Stuttgart (Německo) - Na letišti v německém Stuttgartu dnes ráno nouzově přistálo letadlo společnosti Contact Air s 73 cestujícími na palubě. Stroj typu Fokker 100 na lince z Berlína měl před přistáním problémy s vysunutím podvozku. Hasiči mu proto na přistávací ploše připravili pěnový koberec. Pasažéři pak museli vystupovat nouzovým východem po skluzavce. Jedna letuška a jeden cestující utrpěli lehčí zranění a další byli v šoku.

Stroj typu Fokker 100 letěl z berlínského letiště Tegel do Stuttgartu. Na jeho palubě bylo 73 cestujících a pět členů posádky. Při přistávání kolem 10:40 mělo letadlo problémy s podvozkem, který se podle provozního šéfa aerolinek Contact Air Manfreda Gärtnera úplně nevysunul. Letoun pak přistál na pěnovém koberci, který mu připravili hasiči. Gärtner si nevzpomíná na to, že by některý z těchto strojů měl někdy podobné problémy. Společnost provozuje ještě dalších sedm těchto letadel.

Mluvčí stuttgartského letiště uvedl, že přistávací dráha zůstane do večera uzavřena. Cestující proto musejí počítat s výpadky spojů a s několikahodinovým zpožděním.