Rekonstrukce nádraží v Kroměříži je hotova

Kroměříž – Na zrekonstruovaném nádraží v Kroměříži zastavují ode dneška vlaky. Po roce a půl prací a 444 milionech vložených korun vznikla bezbariérová stanice s ostrovním nástupištěm, informačním systémem a novým osvětlením. Modernizací prošlo také sdělovací a zabezpečovací zařízení. Informoval o tom muvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla, jehož organizace rekonstrukci zabezpečila.

Nově uspořádáno je kolejiště ve stanici. Vlaky při posunu už nebudou muset vyjíždět na přejezd v Hulínské ulici. Kompletně sanován byl železniční spodek a nové jsou všechny staniční koleje. „Modernizací prošlo i 22 výhybek, z nichž je 16 vybaveno elektrickým ohřevem výměn,“ doplnil Halla.

Ve stanici vzniklo docela nové ostrovní nástupiště a další nástupiště pro vlaky na Zbrovice. „Hrany obou nástupišť svou výškou 55 centimetrů nad temenem kolejnice umožňují pohodlnější nástup a výstup cestujících. Cestujícím slouží nejen dva nové přístřešky, ale i nové informační zařízení a osvětlení,“ poznamenal Halla.