Požár domu pro seniory v Týně už má druhou oběť

Týn nad Vltavou - Zářijový požár v domě s pečovatelskou službou v Týně nad Vltavou si dnes vyžádal druhou oběť. V pražské vinohradské nemocnici podlehl zraněním 47letý muž, kterého oheň popálil na 80 procentech těla. Hned při neštěstí zemřela 75letá žena. Požár napáchal na budově škodu tři miliony korun a byty se staly neobyvatelnými. Někteří senioři se dnes už mohli vrátit domů.

Stavební firma už většinu poničených bytů opravila, a tak se první nájemníci mohli vrátit domů. Zatím bydleli u příbuzných nebo na ubytovně, kterou zajistilo město. Poslední nájemníci se přesunou nejpozději do vánočních svátků. Celý dům se musel sanovat a vymalovat. Náklady na opravy zaplatí město, bude ale také jednat s pojišťovnou.

Příčiny požáru vyšetřuje policie. Podle předběžných informací bydlela v bytě, kde začalo hořet, problémová rodina. Muž měl údajně potíže s alkoholem a možná i s drogami. Manželce, jež pobírá invalidní důchod, údajně opakovaně vyhrožoval zapálením bytu. Požár zaplatil životem. Mezi vyšetřovacími verzemi ale stále zůstává i nedbalost a technická závada. Policisté čekají na výsledky expertiz látky, kterou našli v bytě.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Hned při požáru zemřela 75letá žena, která bydlela nad problémovou rodinou. Lékaři tehdy na místě ošetřili ještě dva lidi. Evakuováno bylo celkem třicet seniorů.

Poničený pečovatelský dům
Zdroj: ČT24