Karlovarský kraj změnil názor, uzavírka u Sokolova bude úplná

Sokolov – Karlovarský krajský úřad přišel s nečekanou novinkou, která souvisí s rozšiřováním nového mostu u Sokolova. Na poslední chvíli chce prosadit úplnou uzávěru silnice I/6, která vede z Karlových Varů do Chebu a dále do Německa. Dopravní policisté jsou zaskočeni. Původně dosáhli toho, že uzavírka měla být jen jednosměrná a s novým plánem zásadně nesouhlasí. Říkají, že se zhroutí doprava na objízdných trasách.

Se zásadní změnou, která ovlivní životy stovek lidí, přichází krajský úřad pouhý měsíc před zahájením stavby a s ní související uzavírky. Most se má začít rozšiřovat v listopadu, podle dosavadních plánů měl během prací zůstat autům k dispozici jeden směr. Kraj úplnou uzavírku zdůvodnil tím, že potom bude rekonstrukce rychlejší a levnější.

„Stavba se zkrátí až o 6 měsíců a ušetří se až 10 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil. Varianta, s níž kraj přišel, již jednou byla na stole. Policie ji již tenkrát odmítla, své stanovisko dala úředníkům i písemně. Podle Navrátila ale zákony upřednostňují rychlost stavby, stanovisko policie podle něj není důležité.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Podle náměstka budou řidiči ve směru na Cheb rozestavěný most objíždět přes Sokolov a v opačném směru přes Loket. Zatímco na objížďku přes Sokolov se připravili místní obyvatelé, řidiči i policisté, objížďka přes Loket je novinkou. Policisté si nedokáží představit, jak budou tisíce aut denně projíždět úzkými ulicemi historického města. „Úplná uzavírka by mohla způsobit totální dopravní chaos v případě dopravní nehody,“ upozornila mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Méně dramaticky hodnotí možnost úplné uzavírky silnice I/6 Ředitelství silnic a dálnic. Dříve tuto variantu prosazovalo a nyní jeho pracovníci krčí rameny. „Nikdo přesně neřekne, jestli budou kolony,“ řekl Lukáš Hnízdil z karlovarské pobočky ŘSD.

Náměstek hejtmana předpokládá, že jasné stanovisko vydá kraj ještě v průběhu tohoto měsíce.