Dopravu v Praze a okolí komplikovaly nehody

Praha – Dvě velké nehody zkomplikovaly kolem poledne provoz v Praze a blízkém okolí. Nejprve se po jedenácté hodině srazily tři kamiony na Jižní spojce, která pak byla dvě hodiny průjezdná pouze jedním pruhem. Krátce po odstranění následků této havárie se srazila čtyři auta na dálnici D11 asi pět kilometrů od metropole. Nehoda, která si vyžádala i přistání vrtulníku na autostrádě, poté komplikovala dopravu asi hodinu a půl.

Po nehodě tří kamionů na Jižní spojce u křižovatky se Záběhlickou ulicí zůstala tato silnice průjezdná pouze jedním pruhem. Pracovník dopravně-informačního centra řekl, že auta do sebe jen lehce narazila, ale přesto se u místa nehody tvořily dlouhé kolony. V jednu odpoledne byla Jižní spojka opět průjezdná.

U Šestajovic byla dálnice D11 ve směru na Prahu uzavřena kvůli havárii čtyř aut. Nejprve se na dálnici srazilo nákladní auto s dodávkou a poté se nedaleko střetla další dodávka s osobním autem. U nehody zasahoval vrtulník, který převezl jednoho zraněného do nemocnice na pražských Vinohradech. Před nehodou se vytvořila asi osmikilometrová kolona, která se rozpustila až po zprůjezdnění dálnice před půl čtvrtou odpoledne.