Drážní In-karty budou měsíc levnější

Praha – Čipovou kartu, která opravňuje zákazníky ke čtvrtinové slevě na jízdném, budou České dráhy měsíc prodávat se slevou. O 150 korun levněji bude tzv. In-karta k dispozici od 13. prosince do 13. ledna. Zákaznickou slevu je nutné si předplatit na tři roky, ČD za ni obvykle chtějí 990 korun. Se 150korunovou slevou se bude prodávat také jízdenka In-senior, s níž mohou lidé starší 70 let zdarma cestovat regionálními vlaky. In-karta bude mít od 13. prosince jiný design než dosud, ČD na karty začnou nově nahrávat traťové jízdenky. Ty byly dosud papírové a přenosné.

Dráhy se rozhodly od 13. prosince zrušit také vícedenní síťové papírové jízdenky Klasik, v prodeji zůstává už pouze jejich elektronická varianta In-Gold, která je ale dražší.

ČD se snaží z In-karty udělat klíčový prostředek cestování. „Už dnes může zákazník použít kartu jako elektronickou peněženku, dokážeme na ni nahrát pololetní žákovskou jízdenku,“ uvedl ředitel Odboru produktů a prodeje ČD Aleš Ondrůj. In-kartu používá podle údajů ČD asi půl milionu lidí.