Muž z florbalového klubu zneužíval chlapce, obžaloba na obzoru

Praha - Policie navrhla obžalovat pětatřicetiletého bývalého funkcionáře pražského florbalového klubu SSK Future, který je obviněn ze znásilnění, pohlavního zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže deseti nezletilých a mladistvých chlapců. Informovala o tom dnes mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Policie případ koncem minulého týdne odevzdala Městskému státnímu zastupitelství v Praze s návrhem na obžalobu. Někdejší funkcionář klubu z Prahy 5, který má svůj tým i v extralize, zůstává i nadále ve vazbě.

Pětatřicetiletý muž měl od července loňského roku do letošního dubna zneužít chlapce ve věku 14 až 17 let. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu 12 let vězení. Policie případ koncem minulého týdne odevzdala Městskému státnímu zastupitelství v Praze s návrhem na obžalobu. Vedení klubu se za bývalého funkcionáře a trenéra mladých florbalistů již dříve postavilo a je přesvědčeno o jeho nevině. Podle něj je celá kauza jen křivým obviněním za účelem likvidace klubu.

K verzi o pomstě se podle deníku Mladá fronta Dnes (MfD) přidalo několik rodičů jeho svěřenců, ale i další lidé z prostředí florbalu. V neprospěch obviněného však mluví několik studentů středních škol a gymnazistů, kteří deníku poskytli svědectví. 

Muž chlapce nejdříve opil

Podle nich je bývalý manažer klubu pozval do svého bytu na pražském Barrandově, kde je opil a některé z nich i znásilnil. „Polichotilo mi, když mi J. nabídl, že u něj můžu přespat a pokecáme. Ve svém bytě vyndal lahev finské vodky. Po čtyřech panákách jsem byl úplně grogy, takže mi ukázal postel. V jednu chvíli jsem se probudil nahej a on mi jel rukou k přirození,“ popsal deníku jeden z údajně poškozených. 

Podobně prý vypovídali i další, přičemž scénář měl být vždy stejný. Bývalý trenér je prý opil tvrdým alkoholem. Většinou se chlapci pozvraceli, tak je podle deníku osprchoval a nahé uložil do postele, kde údajně některé z nich znásilnil.