Neznámý muž se dobýval na premiéra, pak vyhrožoval smrtí Kovářové

Praha – Neznámý muž se odpoledne ve Strakově akademii dobýval na premiéra Fischera. Poté, co ho personál úřadu odmítl s tím, že nemá sjednanou schůzku, začal vyhrožovat smrtí ministryni spravedlnosti Daniele Kovářové. Ta přitom v budově úřadu vlády vůbec nebyla, je na zahraniční cestě. Na incident upozornil server Novinky.cz.

„Byl už venku, tak jsme jej nemohli zadržet,“ vysvětluje šéf policejní ochranné služby František Snopek s tím, že zvýšili bezpečnostní opatření nejen úřadu, ale také u ministryně. Kovářové byla již dříve přidělena ochranka. Muž byl podle Snopka spíše rozčilený, ale přesto nechtěli situaci podcenit.

Po muži už pátrá pražská policie, případem se prý na podnět ochranné služby zabývá kriminální policie ve spolupráci s policisty z Malé Strany. Ochranná služba jim předala kamerový záznam, policisté jej nyní vyhodnocují.

Mluvčí vlády Roman Prorok potvrdil, že nikdo nebyl ohrožen. Jan Fischer v budově nebyl, protože se účastnil zasedání sněmovny. „Šlo o náhodný incident, který se občas stane, když někomu nevyhovíte,“ soudí o příhodě.

Vydáno pod