Student Agency v Hradci navazuje na vlaky, v Ostravě jim konkuruje

Brno – Autobusový dopravce Student Agency otevřel novou expresní linku z Brna do Ostravy, kterou chce konkurovat rychlíkům Českých drah. Oproti vlaku jede o necelých 25 minut rychleji, dosavadní zastávkové spoje Student Agency z Brna do Ostravy jezdí o dalších dvacet minut déle. Naopak železničním přípojům se přizpůsobily odjezdy žlutých autobusů z Hradce Králové do Prahy. Autobusy nově navazují na regionální vlaky Týniště nad Orlicí či Jaroměře podobně jako rychlíky ČD.

Mezi Brnem a Ostravou jezdí nově každým směrem dva přímé spoje, které celou trasu zvládnou bez zastávky. „Reagujeme jednak na dlouhodobý zájem cestujících po rychlém a kvalitním spojení obou moravských metropolí, jednak na dokončení výstavby dálniční sítě v Ostravském regionu,“ komentoval zavedení expresních spojů majitel dopravní firmy Radim Jančura. Cestujícím jsou nadále k dispozici také autobusy, které zastavují v Olomouci, Novém Jičíně a Frýdku-Místku. Cestující zaplatí za cestu 120–160 korun. Jízdenka do vlaku stojí 130–217 korun.

Student Agency ode dneška zdražila jízdenky mezi Prahou a Karlovými Vary. „Ceny byly zvýšeny o deset korun z důvodu zvýšení DPH na deset procent a spotřební daně na naftu,“ uvedla firma na svých internetových stránkách. Například jízdenka pro dospělého na pevně stanovené datum tak nyní vyjde na 140 korun.