Místy sněží a jsou namrzlé silnice

Praha - Dopravu dnes místy komplikují namrzlé silnice a sněhové přeháňky. V regionu Hlinska a Svitav se dnes ráno na vozovkách třetích tříd místy tvoří sněhové jazyky. Na chemicky neudržovaných úsecích ve výše položených oblastech Pardubického kraje leží na silnicích ujetá vrstva sněhu. V Moravskoslezském kraji jsou některé silnice namrzlé a zledovatělé. V Libereckém kraji od rána znovu sněží.

V Ropici na Frýdecko-Místecku na namrzlé silnici havaroval kamion, který sjel do příkopu. Silničáři doporučují řidičům bezpečnou jízdu. Většina silnic je podle nich sjízdná se zvýšenou opatrností. Tah z Českého Těšína do Třince je velmi špatně sjízdný, na vozovce je ledový povrch. Na většině komunikací v regionu označují silničáři situaci jako naléhavou, nebo dokonce mimořádně naléhavou.

V Libereckém kraji od rána opět sněží. Silnice jsou však sjízdné, motoristé by měli ale jezdit opatrně, viditelnost tam totiž zhoršují mlhy.

V Krkonoších a Orlických horách v noci na dnešek napadlo několik centimetrů sněhu. Na Trutnovsku leží na silnicích nižších tříd rozbředlý sníh, ve vyšších polohách se mohou tvořit sněhové jazyky. Zbytky sněhu pokrývají i některé silnice na Jičínsku.

Dopravu na Vsetínsku dnes opět komplikují sněhové přeháňky, v jejichž důsledku je například snížená viditelnost. Tamní vozovky první třídy jsou mokré a ošetřené chemicky, na regionálních cestách leží vrstva ujetého sněhu krytá posypem. V horských oblastech napadlo asi pět centimetrů nového sněhu.

Jízdu se zvýšenou opatrností doporučují silničáři motoristům na severu Olomouckého kraje. Na vozovkách tam místy leží sněhová kaše či ujetý sníh krytý posypem. Řidiči by si měli dávat pozor také na Prostějovsku, kde se mohou místy tvořit sněhové jazyky.

Počasí během dne