V únoru zemřelo 33 lidí, hlavně kvůli počasí

Praha – Nejvíc dopravních nehod se v únoru stalo poté, co řidiči nezvládli své příliš rychle jedoucí auto na zasněžených, zledovatělých nebo mokrých silnicích. Oproti lednu se ve druhém měsíci roku stalo méně nehod a také se drobně snížil počet mrtvých na silnicích. Vyplývá to z konečné statistiky nehod za únor, kterou zveřejnila policie. Velká část havárií souvisela se špatným počasím. Havárie během úvodních měsíců výrazně omezovaly provoz na českých silnicích.

Během února byli policisté přivoláni k 5 024 nehodám, při kterých zemřelo 33 lidí. Tento počet je podle policie nejnižší za posledních 40 let. Nejčastěji v únoru umírali řidiči osobních aut (14), spolujezdci (9) a také chodci (7) Nejčastěji stanovili policisté jako důvod nehody „nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu vozovky“, z téhož důvodu se stalo také nejvíce smrtelných nehod.

Od počátku roku se nejvíce dopravních nehod stalo v hustém pražském provozu, hlavní město je ale zároveň jediným krajem, kde letos zatím nikdo při dopravní nehodě nezahynul. Naopak nejvíce mrtvých evidují policisté za leden a únor ve Středočeském a Moravskoslezském kraji, kde zahynulo po devíti lidech. Po sedmi smrtelných haváriích se odehrálo také v Královéhradeckém a Jihomoravském kraji.