Chatku matky vítkovského žháře zapálili úmyslně

Petrov nad Desnou (Šumpersko) - Zahradní chatku v Terezíně na Šumpersku patřící matce Václava Cojocarua, jednoho z obžalovaných za žhářský útok na Romy ve Vítkově, podle předběžného vyšetřování hasičů někdo zapálil úmyslně. Dřevěná chatka vyhořela v noci na pátek. V požářišti vyšetřovatelé také objevili stopy chemikálií, které odeslali k expertize.

„Vyšetřovatel hasičů stanovil jako předběžnou příčinu požáru úmyslné cizí zavinění,“ konstatoval mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň. Odborníci navíc při ohledání požářiště objevili tři chemické stopy. Ty byly odeslány k dalšímu zkoumání na specializované pracoviště do Ostravy. Vyšetřování příčin požáru stále pokračuje. Případnou spojitost s útokem ve Vítkově zatím mluvčí komentovat nechtěl. Jasný zatím není ani původ chemikálií. Mohly být v chatce například pouze uskladněny.

Zahradní domek v Terezíně, části Petrova nad Desnou, shořel v noci na pátek po 01:15. Plameny objekt s půdorysem čtyři krát pět metrů zcela zničily a způsobily škodu asi za čtvrt milionu korun. Matka Václava Cojocarua v pátek serveru Novinky.cz řekla, že požár byl pomstou kvůli synovi.

Telefonát policejního mluvčího Miloslava Svatoně (zdroj: ČT24)