Matku mrtvého novorozeněte obvinili policisté z vraždy

Litoměřice - Policisté obvinili dvacetiletou matku mrtvého dítěte nalezeného v sobotu v Litoměřicích z vraždy a navrhli její vzetí do vazby. Smrt novorozence zapříčinilo podle posudku soudního lékaře neposkytnutí základní poporodní péče, dítě se narodilo životaschopné. Matce hrozí 15 až 20 let vězení, případně dokonce i výjimečný trest. Mrtvé novorozeně našla ve Stránského ulici kolem procházející žena v sobotu odpoledne na víku popelnice, byla to holčička.

Matku novorozeněte policisté zadrželi v neděli večer, v pondělí ji vyslechli. „Obviněná žena se k činu přiznala, důvody nebyla schopná zcela objasnit,“ uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Policisté po nálezu tělíčka začali intenzivně pátrat po matce. Tu se jim podařilo nalézt o den později. Žena je údajně ze slabších sociálních poměrů a bydlela na sídlišti Cihelna nedaleko místa nálezu mrtvého dítěte.

Také loni vyšetřovali policisté na Litoměřicku vraždu novorozence. Tělo holčičky se našlo v lednu v pytli na odpadky poblíž prodejny Lidl v Lovosicích. Pachatele se kriminalistům zpočátku nepodařilo odhalit, nakonec však z vraždy dítěte usvědčili matku. Svou dceru utopila a Krajský soud v Ústí nad Labem ji v červenci potrestal 12 lety vězení.

Vydáno pod