Na Opavsku se zapálili dva muži, chtěli se i oběsit

Žimrovice (Opavsko) - Dva muži zapálili u Žimrovic na Opavsku opuštěnou chatku v lese, ve které se chtěli i oběsit. Důvodem měl být negativní postoj okolí k jejich vztahu. Chatka ale vzplála rychleji, než čekali, a i přes jejich odpor se je podařilo zachránit. Policisté na místo vyjeli na základě oznámení matky jednoho z mužů. Oba byli letecky přepraveni do nemocnice. Padesátiletý muž je v kritickém stavu. Patnáctiletý mladík je zraněn na deseti procentech těla. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie.

Chatka je na okraji lesa, hrozilo proto i velké nebezpečí, že ho oheň podpálí. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu až po dvou hodinách. Na místě ale naštěstí zůstalo jen několik ohořelých stromů. Podle mluvčího ostravské fakultní nemocnice Tomáše Oborného je starší pacient v kritickém stavu: „Má popáleniny na více než 50 procentech těla a je na jednotce intenzivní péče. Mladší pacient má popáleniny zhruba na deseti procentech těla.“

Objevení těl obou mužů předcházel o zhruba půl hodiny telefonát ženy, která kolem 17:00 oznámila na linku 158, že jí volal syn, který prý chce se svým známým spáchat v lesích poblíž obcí Žimrovice a Benkovice sebevraždu. Policisté poté vyslali za ženou hlídku. Ve stejnou dobu vyjeli jejich kolegové z Hradce nad Moravicí do Žimrovic a Benkovic a okolních lesů, kde popálené muže objevili.

Telefonát Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

Mezitím jeden z občanů Žimrovic krátce před 17:30 zavolal na linku tísňového volání, že u včelínu hoří. Na místo proto jeli také hasiči a záchranáři.

Vydáno pod