V Bratislavě se představí na autosalonu více novinek

Bratislava - Na bratislavském autosalonu se letos představí méně značek než loni, ale vystavovatelé dovezli více novinek. Na návštěvníky čekají od středy do neděle modely od 31 výrobců, zatímco v roce 2009 zde bylo o sedm značek více. Společnosti ohlásily dokonce 62 výstavních premiér. Dnešek je na 20. ročníku mezinárodní výstavy vyhrazen odborníkům. Slovenskou premiéru bude mít řada modelů, které se už představily na březnovém autosalonu v Ženevě.

Mladoboleslavská Škoda předvede nové verze modelů Fabia a Roomster, ale i nejrychlejší verzi svého nejmenšího modelu Fabia RS. Rumunská Dacia představuje svůj sportovně-užitkový model Duster. Z luxusních značek si návštěvníci budou moci prohlédnout automobily Ferrari či Maserati. Novinky přivezla i trojice automobilek Kia Motors, PSA Peugeot Citroën a Volkswagen, které vyrábějí automobily i na Slovensku.

Podobně jako loni na autosalonu chybí německá automobilka BMW nebo japonští výrobci Honda a Mazda. Avšak poprvé na Slovensku představí své vozy čínský Gonow. Návštěvníci na výstavě uvidí také nový velorex (Velor-X-Trike).

S přehlídkou automobilů se koná i specializovaná výstava autopříslušenství a servisní techniky Autoservis. Mezi doprovodnými programy najdou zájemci crash testy i tuning. Na akci se celkem přihlásilo 127 vystavovatelů.

Bratislavský autosalon
Zdroj: Jan Koller/ČTK
Vydáno pod