Letecká nehoda vzala dívce rodiče, na odškodné čeká už 8 měsíců

Strakonice – Loňská srpnová havárie motorového letadla na Strakonicku, při které zahynuli tři lidé, stále není uzavřena. Vyšetřovatelé ani po osmi měsících neřekli, co bylo příčinou pádu stroje. Příbuzní obětí tak marně čekají na plné odškodnění. Jejich advokátka Klára Slámová už na postup kriminalistů podala stížnost. Letečtí inspektoři zveřejní příčiny nehody na začátku příštího týdne.

Tragickou nehodu přežila pouze desetiletá holčička, oba její rodiče na místě zemřeli. Dívka utrpěla vážná poranění plic, obličeje, zlomeniny končetin i páteře. Z kritického stavu se sice dostala, bude ale mít trvalé následky. Nyní se o ni stará bratr.

Rodina na plné odškodné ale stále čeká. Podle Slámové se vše podezřele protahuje. „Na mě celé to vyšetřování nepůsobí příliš věrohodně,“ řekla ČT. Na výsledky šetření netrpělivě čekají i správci letiště. „Zdá se nám to také hodně dlouho, ti lidé už měli být dávno odškodnění v plné míře,“ domnívá se vedoucí letiště František Přibil.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Kriminalisté odmítají, že vyšetřování brzdí. Důvodem je podle nich chybějící závěrečná zpráva z Ústavu pro zjišťování příčin leteckých nehod. „Bez ní nemůžeme dále postupovat,“ uvedla mluvčí Policie Strakonice Jaromíra Nováková. Podle leteckých inspektorů už je zpráva hotová, ještě ji ale musí podepsat ředitel ústavu. Konkrétní výsledky vyšetřování by tak mohly být známé na začátku příštího týdne.