Jančík se necítí ohrožen hlasy po svém odvolání

Praha – Starosta Prahy 5 a místopředseda pražské ODS Milan Jančík se před pondělním regionálním sněmem necítí ohrožen ve své místopředsednické funkci. Podle zákulisních informací se totiž někteří spolustraníci v čele s poslancem Markem Bendou hodlají zasadit o Jančíkovo odvolání. Starosta Prahy 5 přesto považuje svou pozici v rámci pražské ODS za silnou, svou minulost v ODS označil za „zářivou“. Podle jeho vlastních slov s ním o personálních změnách ve vedení pražské ODS nikdo nemluvil a chce si počkat na výsledky pondělního jednání.

„Skutečně čekám, jak to dopadne, protože neznám důvody, které vedou mé kolegy k podobným vyjádřením. Se mnou o tom přímo nikdo nemluvil, což mě také překvapuje. Postavím se k tomu až v hodinu, kdy tato otázka zazní,“ uvedl ve Studiu ČT24 Jančík. Protože je sám členem grémia pražské ODS, přiznal Jančík, že některé zákulisní hlasy po jeho odvolání již od svých kolegů zaregistroval.

Milan Jančík o změnách na kandidátních listinách ODS:

„Myslím si, že ODS je v této době ve své nejsložitější situaci, a že bychom se více než na osobní půtky měli zaměřit na nabídku voličům a na program… Měnit kandidátní listiny již jednak prakticky není možné a jednak bych to považoval za naprosté bláznovství.“

Milan Jančík ve Studiu ČT24 (zdroj: ČT24)

Jančík se odvolává na své nedávné zvolení a poukázal na to, že žádný místopředseda pražských občanských demokratů nebyl zvolen s takovou převahou hlasů jako právě on. Zázemí mu také dodává podle jeho vlastních slov předsednictví jednoho z nejsilnějších pražských sdružení ODS. „To je dostatečná prestižní funkce pro mou osobu, myslím, že moje minulost v ODS je zářivá. Máme svého senátora i europoslance,“ jmenoval některé ze svých zásluh Jančík.