Šílený útok tyčí na děti v Praze, obě leží v nemocnici

Praha - Neznámý muž v pátek odpoledne zaútočil s tyčí v ruce na dvě děti nedaleko stanice metra Hůrka v Praze 13. Obě skončily v motolské nemocnici, dvanáctiletá dívka leží na jednotce intenzivní péče, čtrnáctiletý chlapec na oddělení chirurgie. Uvedla to policejní mluvčí Eva Kropáčová. Kovovou tyč, zatím jediný známý důkaz, odhodil útočník do vody. Policistům tak přijeli na pomoc i potápěči.

U Nepomuckého rybníka poblíž stanice metra napadl zatím neznámý muž dvojici dětí. „Muž děti několikrát udeřil železnou tyčí a utekl,“ řekla Kropáčová. Na místě kriminalisté pátrali po stopách, které by je dovedly k pachateli. Svědek případ nahlásil na tísňovou linku v 16:40.

Mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová potvrdila, že děti byly převezeny do motolské nemocnice. „Dvanáctiletá dívka leží s poraněním hlavy na jednotce intenzivní péče. Čtrnáctiletý chlapec byl s lehčími zraněními hospitalizován na chirurgii,“ řekla Ernestová.

Celou událost kriminalisté prošetřují a zjišťují k čemu na místě vlastně došlo. „Tímto bychom rádi poprosili veřejnost, aby uvedla všechny informace, které by k dopadaní pachatele vedly.“

Potápěči dno rybníka prohledávali až do večerních hodin, žádnou kovovou tyč ale nenašli. Na místo se s největší pravděpodobností vrátí i dnes.

Útok neznámého muže na dvě děti v Praze (zdroj: ČT24)