Mongolovi hrozí za vraždu vietnamského páru až výjimečný trest

Brno - Z loňské vraždy mladého vietnamského páru byl obviněn pětatřicetiletý Mongol. Obžalobu podalo Krajské státní zastupitelství v Brně. Ubodaný vietnamský pár vlastnil hernu v brněnské ulici Cejl. Jejich těla našla policie za zamčenými dveřmi loni v říjnu. Na základě vyšetřování a svědeckých výpovědí po necelých dvou týdnech zatkla podezřelého muže z Mongolska. Po půl roce vyšetřování policie případ uzavřela s obviněním muže z dvojnásobné vraždy. V případě uznání viny mu hrozí až výjimečný trest, který by si zřejmě odpykal v České republice.

Motiv vraždy je ale stále nejasný. Jednou z vyšetřovacích verzí bylo původně loupežné přepadení. To ale policie neprokázala. Podle další verze mohlo jít o vyřizování účtů mezi gangy, vietnamská komunita to ale odmítla. Cizinec se po celou dobu vyšetřování k motivu svého činu nevyjádřil.

Podle svědka, který oba Vietnamce viděl zřejmě naposledy, spal muž vzadu a jeho partnerka obsluhovala: „Mongol tam zůstal jediný sedět. O půl šesté chtěl můj kamarád jít do herny, ale už bylo zavřeno.“

Reportáž Ondřeje Schneidera (zdroj: ČT24)

Místo činu zdobil několik dní po vraždě pomníček s fotkami, svíčkami a symbolickými miskami rýže.

Vietnamská herna
Zdroj: ČT24
Vydáno pod