Na Chebsku se zabil motocyklista, další bojuje o život ve Zlíně

Cheb – Nedaleko hraničního přechodu Svatý Kříž na Chebsku zahynul devětasedmdesátiletý řidič malého motocyklu, který vyjel ze silnice. Není zatím ale jasné proč. Je možné, že se mu při jízdě udělalo nevolno. Po srážce s osobním autem bojuje o život také dvaadvacetiletý řidič motocyklu, který skončil na akutně resuscitačním oddělení zlínské Baťovy nemocnice. Podobných srážek s auty, při nichž motorkáři utrpěli zranění, se dnes stalo více. Záchranáři tak museli zasahovat například u Dolního Třebonína na Českokrumlovsku, několik nehod motocyklů se stalo během dne v Hradci Králové.

U Buchlovic na silnici I/50 se stala vážná nehoda ve chvíli, kdy se řidič motocyklu rozhodl předjíždět v křižovatce osobní auto, které odbočovalo doleva. Muž utrpěl mnohačetná zranění. „Muž byl v bezvědomí, jeho stav se dá označit jako kritický,“ poznamenal mluvčí krajské záchranky Petr Olšan. Řidička osobního auta neutrpěla zranění.

Silnice v kopcích pod hradem Buchlov je pověstná těžkými nehodami s účastí motocyklistů. Řada z nich v minulých letech na zběsilou jízdu nejednou doplatila těžkým zraněním, či dokonce životem. Například předloni v listopadu zde zahynul po střetu s automobilem třicetiletý řidič motocyklu i jeho čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně.