Požár domu na Svitavsku nepřežili starší manželé

Opatov (Svitavsko) - Požár domu v Opatově na Svitavsku si dnes v noci vyžádal životy manželů ve věku 61 a 57 let. Škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun, příčinu požáru hasiči zjišťují. Pro přesné zjištění příčin smrti manželů policie nařídila pitvu. Informovaly o tom mluvčí svitavské policie a pardubických krajských hasičů Anna Štegnerová a Vendula Horáková. Hasiči se o požáru domu dozvěděli čtvrt hodiny po půlnoci.

Podle informací v hořícím objektu zřejmě zůstali dva lidé. Hasiči je našli ležet na chodbě. Krátce po jejich vynesení se zřítila střecha objektu. Hasiči a zdravotníci obě osoby marně oživovali. „Manželé byli majiteli i obyvateli domku,“ řekla policejní mluvčí. 

Požár dostaly čtyři jednotky hasičů pod kontrolu zhruba za hodinu. Do ranních hodin hlídali místo požáru dobrovolní hasiči. Dnes budou odborníci pokračovat v hledání příčiny požáru. Policie místo požáru pro potřeby vyšetřování zajistila. Hasiči na místo přivolali specialisty z oboru elektro. Další osoby v domě v době požáru nebyly, uvedla policejní mluvčí. Požár také nezachvátil žádný z vedlejších objektů. 

Hasiči v Pardubickém kraji také v noci na dnešek zasahovali u požáru chatky v obci Cotkytle na Orlickoústecku. Při příjezdu hasičů na místo byla už celá chata v plamenech. Hasiči museli zřídit dálkovou dopravu vody k místu požáru. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda činí asi 200 tisíc korun. Příčiny ohně hasiči vyšetřují.