Práce na D1 špičkový provoz příliš nekomplikovaly

Mirošovice – O něco hustší provoz než obvykle, nikoli však kolaps, zažili řidiči, kteří mířili do Prahy v ranní špičce na dálnici D1. Ve dvou úsecích za Mirošovicemi, kde je dálnice obvykle v každém směru třípruhová, je ve směru do metropole uzavřen levý jízdní pruh. V souvislosti s napojováním vnějšího Pražského okruhu na dálnici u Jesenice vkládají silničáři do středového pásu D1 systém liniového řízení dopravy.

„Museli jsme zabrat ve směru do Prahy celý rychlý jízdní pruh ve dvoukilometrových úsecích od 17. do 15. kilometru a od 22. kilometru,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

Uzavírka má trvat nejméně do poloviny června. „Potřebujeme propojit středisko údržby dálnic na dálnici D5 v Rudné s mirošovickým střediskem na dálnici D1,“ upřesnila Vápeníková důvod omezení.

Rozhovor s Martinou Vápeníkovou (zdroj: ČT24)

Od června by se měli dělníci přesunout na jinou část šestipruhového úseku dálnice. Pracovat by potom měli mezi 15. a 11. kilometrem, kde bude provoz směrem na Prahu opět veden pouze ve dvou pruzích.