Poslance TOP 09 povede Petr Gazdík

Praha - Poslanecký klub TOP 09 povede starosta Suché Lozi na Uherskohradišťsku Petr Gazdík, který zastupuje hnutí Starostové a nezávislí. Rozhodli o tom na dnešním prvním zasedání členové sněmovní frakce TOP 09, oznámil její nově zvolený místopředseda František Laudát. Poslanci TOP 09 zaberou v dolní komoře kanceláře po lidovcích, zelených a části ODS.

„Pro mě se nic nemění, já se nikam nestěhuju,“ řekl místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, jenž ve sněmovně zastupoval ve většině minulého volebního období právě KDU-ČSL. Jeho pracovnu kdysi obýval bývalý lidovecký předseda Josef Lux, Kalousek ji prý nyní nabízel předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi. Bývalých lidovců se dostalo do sněmovny v barvách TOP 09 hned několik.

Místopředsedy klubu se stali vedle Laudáta také Jan Husák, Jitka Chalánková a Václav Horáček. TOP 09 získala ve volbách ve dvousetčlenné sněmovně 41 křesel. Předsedy už mají i další sněmovní frakce. ODS prodloužila funkci Petru Tluchořovi a ČSSD úřadujícímu stranickému šéfovi Bohuslavu Sobotkovi. Komunisté opět zvolili Pavla Kováčika a nováčka ve sněmovně - Věci veřejné - povede Josef Dobeš.

Vydáno pod