Policie zakončila týden zaměřený na zvýšenou kontrolu provozu

Praha - Pražská policie se po celý týden zaměřila na provoz na silnicích. V minulých dnech kontrolovala kamiony i neukázněné chodce. Dnes v noci na vybraných stanovištích metropole prověřovala technický stav aut i řidiče, kteří jezdí pod vlivem alkoholu. Policisté kontrolovali na víc než dvou desítkách míst po celé Praze. Na magistrále ve Wilsonově ulici poblíž Hlavního nádraží vyrostla dvě největší stanoviště, kvůli kontrolám se zde tři dopravní pruhy zúžily na jeden.

Dopravní kontroly v metropoli začaly v pondělí a každý den se zaměřují na jinou problematiku. Například ve středu byl ke sledování provozu kamionů využit i policejní vrtulník. Ve čtvrtek kontrolovali neukázněné chodce, pokutovali jich kolem padesáti. „Od počátku týdne zkontrolovali policisté tisíce řidičů, číslo se blíží ke čtyřem a půl tisícům. Zároveň při tom zjistili dá se říct stovky přestupků, kdy nejvážnější a nejzávažnější přestupek je překračování rychlosti,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Dnes v noci jen za hodinu a půl policisté na dvou stanovištích pokutovali deset řidičů. „Zjistili u tří řidičů přítomnost alkoholu v dechu, dalších 7 řidičů použilo k jízdě vozidla, které nesplňovalo technické podmínky,“ dodal Hulan. V souvislosti s koncem školního roku a blížícího se začátku prázdnin chce policie v kontrolách na silnicích ještě přitvrdit.

Reportáž Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod