Na Bruntálsku havaroval autobus s Poláky, 11 zraněných

Holčovice - V Holčovicích na Bruntálsku havaroval autobus s polskými seniory. Jedenáct z nich utrpělo lehčí zranění, hlavně tržné rány a pohmožděniny. Na místě havárie zasahovalo pět sanitek, tři desítky hasičů a dvacítka policistů. Nehoda prověřila i česko-polskou přeshraniční spolupráci při řešení krizových situací. Silnice byla uzavřena zhruba do deseti hodin večer.

Autobus vezl 43 cizinců, kteří se vraceli ze mše ve Zlatých Horách zpět do polského města Rybnik. Nehoda se stala kolem 18:30. Řidič autobusu podle redaktora ČT Mojmíra Žáčka míjel auto a přitom najel koly na krajnici. Ta se s ním utrhla. Autobus se pak převrátil na bok. Všichni zranění byli při vědomí. Záchranáři u nich zjistili poranění páteře, hlavy či různá povrchová poranění. Sanitky zraněné převezly na urgentní příjem nemocnice v Krnově.

Ostatní cestující z místa nehody postupně odvážela hasičská technika a pak také stopnutý poloprázdný linkový autobus do Města Albrechtice, kde pro ně obec připravila klubovnu. Zde mají zajištěno občerstvení do příjezdu náhradního autobusu, který je odveze do Polska. Operační středisko hasičů informovalo polský generální konzulát v Ostravě.

Reportáž Mojmíra Žáčka (zdroj: ČT24)
Záchranáři u dopravní nehody
Zdroj: ČT24