V Liberci shořel autobus MHD, řidič se lehce přiotrávil

Liberec - V Liberci shořel ráno autobus MHD. Žádný z cestujících nebyl zraněn, protože ve voze naštěstí nikdo nebyl. Všichni ještě čekali na nedaleké zastávce. Pětadvacetiletý řidič se ale přiotrávil jedovatými zplodinami, když se sám snažil oheň hasicím přístrojem zlikvidovat. Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenky Moravcové ho sanitka převezla do nemocnice.

Informaci o požáru autobusu na konečné v liberecké čtvrti Krásná Studánka dostali hasiči kolem šesté hodiny. Na místě zjistili, že požár vypukl v motorovém prostoru poté, co řidič nastartoval. V tu dobu ve voze naštěstí nikdo nebyl, cestující ještě čekali na nedaleké zastávce. Poté, co hasiči oheň uhasili, ještě vůz zkontrolovali pomocí termokamery.

Přes rychlý zásah hasičů zbylo z autobusu jen ohořelé torzo. Škodu hasiči odhadli na 1,5 milionu korun. Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Ivy Michalíčkové je příčina vzniku požáru v šetření a podle prvotního šetření ho mohla způsobit závada na palivovém systému, vyloučena není ani závada na elektroinstalaci autobusu.

Podle mluvčího libereckého dopravního podniku Tomáše Krebse šlo o šest let starý autobus typu SOR, jehož zůstatková hodnota byla kolem dvou milionů korun.