Řidič, kterému ujela tramvaj, přišel o oprávnění. Chyba může být i v systému

Praha – Řidič, kterému v úterý ujela z motolské vozovny prázdná tramvaj, dočasně přišel o oprávnění k řízení tramvají. Zda ho mladý řidič, který skončil po nepovedeném pokusu tramvaj zastavit v nemocnici, dostane zpět, rozhodne pražský dopravní podnik poté, co policie dokončí vyšetřování kuriózní události. Prázdná tramvaj ujela asi kilometr, řidič se zranil, když se do ní snažil za jízdy naskočit. Podle některých zaměstnanců dopravního podniku byla nehoda výsledkem nedostatečného výcviku nových řidičů.

Úterní mimořádná událost tak mohla být výsledkem sysémového pochybení, neboť dopravní podnik své zaměstnance nedostatečně školí. Řidič, kterému jeho tramvaj ujela, pracoval v dopravním podniku krátce, školení absolvoval před čtvrt rokem. „Kurzy se šidí. Během krátké doby se toho řidiči musí naučit hrozně moc. Pak v tom mají zmatky a dělají takové chyby,“ řekl ČTK jeden ze zaměstnanců DPP.

Vedení dopravního podniku ale odmítá, že by byl výcvik nových zaměstnanců nedostatečný, v úterý šlo podle mluvčí společnosti Ilony Vysoudilové pouze o pochybení jednotlivce. Podle ní musí každý řidič absolvovat náročné psychologické a zdravotní vyšetření a desetitýdenní kurz, který zahrnuje pět týdnů teorie a pět týdnů praxe v provozu.

Vydáno pod