Při nehodách na železnici zahynuly dvě ženy, stál i koridor

Ústí nad Orlicí – Vážné komplikace na hlavním železničním tahu mezi Prahou a Českou Třebovou způsobila dopoledne dvacetiletá dívka, která mezi poblíž zastávky Bezpráví u Ústí nad Orlicí vstoupila pod vlak. Nehodu nepřežila. Jak se mladá žena ocitla na trati, vyšetřuje policie. Dráha byla zprvu uzavřena, později se otevřela jedna kolej. Odpoledne stála trať Olomouc – Opava po srážce auta s rychlíkem. V autě zahynula další žena, tři lidé utrpěli zranění.

Téměř s dvouhodinovým zpožděním dorazí do Prahy vlak Eurocity z Žiliny do Prahy, který se s člověkem střetl. Další tři vlaky jsou kvůli čekání před uzavřeným úsekem opožděny více než o hodinu, velké zpoždění nabrala i dvě pendolina. Autobusem byly v úseku z Chocně do České Třebové nahrazeny dva regionální spoje.

Odpoledne omezila železniční provoz další nehoda. Před motorový rychlík vjelo mezi Domašovem nad Bystřicí a Moravským Berounem osobní auto. Při střetu zahynula žena, jež seděla za místem spolujezdce. Řidič a tři děti, kteří v autě cestovali, utrpěli zranění. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala na přejezdu zabezpečeném světelným zařízením bez závor. Po nehodě musel být na jednokolejné trati zastaven provoz a zavedena náhradní autobusová doprava.