Noví poslanci z řad Věcí veřejných přijeli do sněmovny tramvají

Praha - Poprvé po volbách a v novém složení se dnes odpoledne sešla Poslanecká sněmovna. V lavicích zasedne 114 nových poslanců z celkových dvou stovek. 24 poslanců Věcí veřejných, nové strany v dolní komoře, jelo na Malostranské náměstí společně tramvají. Chtěli tak upozornit na fakt, že poslanci mají cestování MHD zdarma - a to by se podle nich mělo zrušit. Sami si na cestu tramvají koupili jízdenky.

John: VV budou za MHD platit jako kdokoliv jiný

Předseda Věcí veřejných Radek John před dnešní cestou tramvají uvedl, že poslanci VV budou za užívání městské dopravy platit jako každý jiný občan. Zároveň vyzval zákonodárce ostatních stran, aby jízdné zdarma zrušili. Sám se přitom novinářům prokázal osmnáctikorunovou nepřestupní jízdenkou.

Společná cesta poslanců začala v sídle Věcí veřejných poblíž Arbesova náměstí. Členové nejmladší parlamentní strany se do budovy trousili od časných ranních hodin. Chvíli poté pak ze sídla strany vyšel průvod poslanců vedených předsedou Johnem. Došli na zastávku Arbesovo náměstí, kde je čekalo velké množství novinářů. Po chvíli zákonodárci nastoupili do tramvaje a rozjeli se k Poslanecké sněmovně.

Poslanci VV podle Johna měli celou řadu školení. Například si zkoušeli hlasovat nanečisto. O hlasování by dnes měli absolvovat ještě jedno školení. Noví zákonodárci také studovali jednací řád, uvedl John.