Německé dálnice se změní v jednu velkou kolonu, začínají prázdniny

Berlín – V části Německa začínají o víkendu prázdniny. Očekávají se proto dopravní problémy, dálnice mohou být od dnešního odpoledne ucpané. Nápor rekreantů mohou posílit také řidiči ze sousedních států, řada škol v Česku nebo Rakousku totiž také ukončí výuku už v pátek. Ve městech kromě aut lidí mířících na dovolenou mohou dopravu zkomplikovat tisíce fotbalových fanoušků, kteří vyjdou do ulic sledovat osmifinálové utkání reprezentačního týmu. Některé ulice mohou být i uzavřeny.

V Německu začínají prázdniny v Dolním Sasku, Brémách, Sasku-Anhaltsku a Duryňsku. Podle autoklubů ADAC a ACE většina lidí, kteří vyrazí se začátkem prázdnin na dovolenou, pojede na jih, kolony se ale mohou vyskytnout také na silnicích vedoucích k letoviskům u Severního moře a Baltu.

Největší nápor se očekává v pátek odpoledne a večer a v sobotu po celý den. Problémy mohou nastat především na dálnicích A1 v úseku Hamburk – Dortmund, A2 mezi Hannoverem a Berlínem, A3 z Kolína do Norimberku a A4 v úseku Drážďany – Kirchheimem. Problémy mohou být i na dálnicích A5 mezi Frankfurtem nad Mohanem a Basilejí, A7 v úseku Hamburk – Füssen, A8 z Karlsruhe do Mnichova a A9 z Berlína do Mnichova.

Oba autokluby doporučují počkat s cestou po Německu do neděle, kdy by měl první prázdninový nápor na silnicích opadnout.