Práce na Blance opět odřízly kladenské vlaky

Praha – Začíná další ze série železničních výluk na vytížené trati z Prahy do Kladna. Vlaky nejezdí mezi Masarykovým nádražím a provizorní zastávkou Gymnasijní, cestující jsou odkázáni na metro. Cesta tramvají ke Gymnasijní je totiž téměř nemožná kvůli souběžným výlukám. Výluka potrvá až do 13. srpna, vlaky jezdí podle zvláštních jízdních řádů.

Výluka ovlivní rychlíkovou linku Praha – Rakovník a regionální linku Praha – Kladno – Kralupy nad Vltavou. „Zastávka se nachází v blízkosti železničního nadjezdu nad ulicí Gymnasijní – Pevnostní, necelých 400 metrů od stanice metra Dejvická. Pěší trasa z Gymnasijní na metro bude přehledně vyznačena,“ popsal ředitel pražského centra Českých drah Alois Kašpar.

Aby se vlaky v jednokolejné zastávce otočily a neblokovaly trať, jsou spoje ve směru do Kladna vedeny zhruba o čtvrt hodiny dříve než obvykle. Tentokrát nejsou zavedeny přímé posilové spoje Kladno – Praha-Smíchov, je ale možné s přestupem v Hostivicích a na Zličíně dojet z Kladna na další provizorní konečnou zastávku Na Knížecí.

Cestující, kteří přijedou vlakem na Gymnasijní s jízdenkou vydanou ČD, mohou ji během výluky použít i v metru (úseky A Dejvická – Muzeum, B Můstek – Florenc a C Muzeum – Vltavská). Cestující, kteří používají aplikace na In-kartě, dostanou na požádání v nádražních pokladnách nebo od průvodčího náhradní jízdenku platnou v pražské MHD.