Policie opět odložila případ vraždy podnikatele Mrázka

Praha - Policisté v těchto dnech opět odložili případ vraždy kontroverzního podnikatele Františka Mrázka. Neznámý pachatel ho zastřelil v lednu 2006. Pokračovat ve vyšetřování Mrázkovy vraždy nařídila loni nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Kauza podle ní byla odložena předčasně a neodůvodněně. Policisté měli doplnit dokazování.

„Bylo odloženo z důvodu, že nebyly zjištěny skutečnosti, které by opravňovaly zahájení trestního stíhání konkrétní osoby,“ uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Podle bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho byl Mrázek zavražděn kvůli zákulisním tahanicím o ústeckou potravinářskou firmu Setuza. Patřil k podnikatelům ovládajícím firmy kolem této společnosti. Svým majetkem se mohl údajně počítat mezi nejbohatší muže českého průmyslu.

Policie jej podezírala z řady trestných činů, včetně objednání vraždy, nikdy ale nebyl z ničeho usvědčen. V souvislosti s Mrázkovou vraždou se v médiích objevily spekulace, že sbíral kompromitující materiály na některé české politiky.