Matce dítěte, jehož kostru našla policie, hrozí 8 let vězení

Praha – Policisté dnes obvinili jedenatřicetiletou matku novorozence, jehož kostra byla nalezena v neděli v pražských Čakovicích. Bezprostřední příčinu smrti i další informace důležité pro vyšetřování objasní až nařízená soudní pitva. „Údajnou matku novorozence pražští kriminalisté obvinili z trestného činu vražda novorozeného dítěte matkou,“ uvedla na policejním webu mluvčí Andrea Zoulová.

Ženě hrozí osm let vězení

Policie našla dětskou kostru na odlehlém místě mezi garážemi v ulici Ke Stadionu v Čakovicích. Impulz k pátrání dostali kriminalisté od kolegů z Berounska. Při vyšetřování případu dítěte odloženého v nemocnici na Berounsku vyslýchali také ženu bez přístřeší, která se jim přiznala, že ve druhé polovině dubna porodila dítě a odložila je v Čakovicích do křoví, řekla mluvčí. Dodala, že berounští policisté pak případ předali pražským kolegům, kteří ostatky dítěte nalezli.

Podle přivolaného lékaře byla kostra novorozence ve stavu, který odpovídal ženině doznání. V případě odsouzení ženě hrozí až osm let vězení.