Policie už zadržela podezřelé ze včerejší loupeže v Nuslích

Praha – Policisté po několika hodinách zadrželi čtyři podezřelé, kteří měli včera večer přepadnout večerku v Praze Nuslích. Jeden z pachatelů postřelil prodavače plynovou pistolí, zbylí tři komplici prý čekali před prodejnou. Jen o několik hodin později se na místě činu objevila čtveřice mužů, která odpovídala popisu pachatelů. Vzápětí proto skončili v rukou policistů, našla se u nich rovněž plynová pistole.

Hlavní aktér přepadení se k činu už přiznal, jde prý údajně o sedmnáctiletého mladíka. Dalšími zadrženými jsou muži ve věku 20 až 23 let, přičemž dva z nich už mají podle mluvčí policie Andrey Zoulové zkušenosti s loupežemi a byli za ně i souzeni.

Incident se odehrál kolem 20:00. „Neznámý muž vešel do večerky a po obsluhujícím muži cizí národnosti požadoval hotovost. Prodavač odmítl a došlo k potyčce, při níž lupič vytáhl pistoli a vystřelil na hlavu oběti,“ popisovala incident mluvčí policie Andrea Zoulová.

Tím ale potyčka neskončila, poraněný obchodník vyrazil za prchajícím lupičem. Ten však doběhl do zeleného vozu značky Daewoo, kde na něj zřejmě čekal komplic. Společně ujeli. Postřeleného prodavače zdravotníci převezli do střešovické nemocnice, jeho zranění bylo pravděpodobně pouze povrchové.