V Hostivaři se střetly dva autobusy plné dětí, 11 jich je zraněno

Praha - V pražské Hostivaři se před dnešním polednem střetly dva autobusy, které vezly děti na školu v přírodě. Na místě zasahovala záchranná služba a policie. Podle mluvčí záchranné služby Jiřiny Ernestové bylo do nemocnic odvezeno 11 dětí s lehkými poraněními.

Nehoda se stala u stanice metra Depo Hostivař na křižovatce ulic Černokostelecká a Sazečská. Podle svědků jel před autobusy osobní automobil Ford Fiesta. Jeho řidič prý náhle zastavil na semaforu na oranžovou, autobus za ním to ještě ubrzdil, ale druhý už nikoli. V řetězové srážce pak zřejmě narazil druhý autobus do prvního, a ten potom i do fordu.

„Byla to šlupka, některé děti si stěžovaly na bolesti hlavy nebo žaludku, ale naštěstí se to obešlo nez vážnějších zranění,“ uvedla jedna z učitelek. Autobusy patřily soukromému dopravci z Jičína.

Ve dvou havarovaných autobusech bylo asi 60 pražských dětí, které se svými učitelkami a vychovatelkami jely na školu v přírodě do Prachovských skal. Bylo to prvňáci ze Základní školy Jiřího z Poděbrad z Prahy 3.

V sobotu se v Praze na Rohanském nábřeží střetl autobus a několik vozidel. Nehoda si vyžádala sedm zraněných. Nábřeží bylo uzavřeno kvůli natáčení amerického snímku G.I.Joe, ale kolize pravděpobně nebyla součástí scénáře.

Vydáno pod