Jednoho z údajných útočníků mačetami policie dopadla

Nový Bor (Českolipsko) - Policie v Novém Boru dopadla nejmladšího ze tří hledaných mužů podezřelých z nedělního napadení tří lidí mačetami v novoborském baru. Po zbylých dvou, šestatřicetiletém Antonínu Sinu a devatenáctiletém Jakubu Žigovi, stále pátrá. Sedmnáctiletý Jakub Husák se policii vpodvečer sám přihlásil. Skončil v policejní cele. První dva z celkem pěti podezřelých už policie zadržela a obvinila z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví ve spolupachatelství. Oba jsou ve vazbě.

Nejstarší z hledaných, Antonín Sinu, měří 175 až 185 centimetrů. Má svalnatou až zavalitou postavu, snědou pleť a hnědé oči. „Nosí bradku a vlasy si nechává vyholit na pleš,“ popsala jednoho z hledaných mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Žiga je stejně vysoký, má středně silnou postavu a hnědočerné, po stranách velmi krátce vystříhané vlasy. V levém uchu nosí náušnici, zřejmě s křížkem.

„Hledaní muži jsou nebezpeční a policisté občanům rozhodně nedoporučují, aby se je pokoušeli sami zadržet,“ uvedla Baláková a dodala, že informace potřebné k jejich dopadení je možné policii sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158.

Incident se odehrál v neděli kolem 13:30 v baru v Purkyňově ulici, kam skupinka ozbrojených útočníků vtrhla. V provozovně mu přecházel konflikt. Obsluha prý chtěla po dvojici mladíků, kteří chtěli hrát na automatech, občanské průkazy, a ti ji za to začali slovně napadat. Jeden z hostů se prý ženy zastal a mladíka údajně i udeřil. Pak prý hosté mladíky z baru vyvedli. Ti se po chvíli vrátili s posilou.

Vydáno pod