Od rána zahynuli na silnicích nejméně tři lidé

Lejškovka (Královéhradecko) / Fulnek (Novojičínsko) – Nejméně tři lidé zahynuli během dne při dopravních nehodách. Dvě oběti si vyžádala srážka osobního auta se servisním vozem záchranné služby u obce Lejšovka na Královéhradecku. Při další havárii ve Fulneku na Novojičínsku zahynul cyklista po střetu s automobilem.

Brzy odpoledne u křižovatky dvou silnic III. třídy nedaleko Lejškovky vyjel řidič malého fiatu nečekaně do protisměru, kde se střetl s dodávkou záchranářů. Pětasedmdesátiletý řidič i jeho o rok mladší spolujezdec utrpěli vážná zranění.  „Lékaři a záchranáři se několik desítek minut snažili stabilizovat a zachránit dvě těžce zraněné osoby z osobního vozidla Fiat Panda. Oba na místě zemřeli. Řidič servisního vozidla utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková. Policie zatím neví, proč řidič osobního auta vjel do protisměru.

Po třetí hodině odpoledne nepřežil ve Fulneku střet s autem asi osmdesátiletý cyklista. „Podle prvotních informací cyklista vyjížděl na hlavní cestu od zahrádkářské kolonie,“ upřesnila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Přesné příčiny nehody policie zjišťuje.