Na benzinkách ve středních Čechách řádí skupina zlodějů

Praha - Ve středních Čechách řádí organizovaná skupina zlodějů. Na benzinových stanicích kradou nejrůznější zboží. Obsluha stanic je proti nájezdům čtveřice zlodějů bezmocná a často ani nic nezpozoruje. Ke krádeži jim stačí jen několik málo minut. Zloději se pohybují v šedém autě Volkswagen Tuareg. Policie je zlodějům na stopě, veřejnost ale prosí o pomoc při pátrání.

Naposledy si zloději vyhlédli čerpací stanici u Nupak na dálnici D1 ve směru na Prahu. Na záběrech bezpečnostních kamer je jasně vidět, že každý má svoji roli. Žena sleduje obsluhu a hlídá prostor u kasy, muž bere z regálu drahé motorové oleje. Pak k němu přichází jeho komplic a oleje mizí v jeho aktovce. Na toaletě zkontroluje, jestli nejsou na plechovkách bezpečnostní kódy a pak benzinku opouští. Celkem si z této čerpací stanice zloději odnesli šest motorových olejů, autokosmetiku a pochutiny, škoda činí deset tisíc korun. Přestože je celý prostor pod kamerami, obsluha stanice si ničeho nevšimla. Zlodějům stačilo pouhých pět minut.

Policistům se hlásí více čerpacích stanic, kterým se stala podobná věc a popis zlodějů odpovídá těm v Nupakám. Policisté se proto domnívají, že jde o organizovanou skupinu, která pracuje v celém Středočeském kraji.

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)