Baníkovci dorazili do Prahy, po policistech házeli dělobuchy

Praha - Do Prahy dorazilo dnes odpoledne vlakem na 300 fanoušků ostravského Baníku, který se večer utká s fotbalisty Sparty. Na pražském hlavním nádraží házeli příznivci po příjezdu po policistech dělobuchy a sklo. Kolem 16:30 se vydali za doprovodu policistů na pochod na stadion Sparty na Letné.

Na fanoušky Baníku dohlížejí více než tři stovky policistů. Na místě je antikonfliktní tým, v záloze je připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. V případě potřeby vzlétne policejní vrtulník.

Diváci se při vstupu na stadion nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

Hlavní skupina z Ostravy vyrazila v poledne rychlíkem Detvan. „Odjelo asi 300 fanoušků. Přibližně 140 dalších cestovalo o několik hodin dříve dopoledním spojem. Několik desítek příznivců cestuje na vlastní pěst, mimo tyto skupiny,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětinská.

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování i citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, může jim soudce zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.