Dokončení opravy trati v Roztokách se opět odkládá

Roztoky u Prahy – Nejdříve ve čtvrtek začnou vlaky projíždět obvyklou rychlostí nádražím v Roztokách u Prahy. Správě železniční dopravní cesty se nepodařilo v plánovaném termínu nainstalovat provizorní zabezpečovací zařízení, které má nahradit systém, který vyhořel na konci července. Vlaky tak nadále musí v úseku, kde zabezpečení nefunguje, zpomalit. Podle původních odhadů měly být opravy hotové už dnes.

Pracovníci železniční správy po požáru zabezpečovacího zařízení zjistili, že je nenávratně poškozeno a je nutné celý systém vyměnit. To potrvá dlouho, proto se SŽDC dohodla s firmou AŽD na instalaci provizorního zařízení, které zabezpečí provoz na třech kolejích nádraží.

V současnosti jezdí soupravy úsekem bez funkčního zabezpečení 40kilometrovou rychlostí, u nefunkčních přejezdů musí zpomalit na 10 kilometrů za hodinu.

Vlaky tak při průjezdu přes roztocké nádraží a především při jízdě přes nefunkční přejezdy v jeho okolí nabírají zpoždění 15 až 20 minut. V provozu ovšem zůstávají všechny dálkové linky, zrušeno je několik regionálních spojů mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Městská linka S41 z Prahy-Libně do Roztok je ukončena již v Bubenči, kde musí cestující přestoupit do autobusu.

Další informace najdou cestující na internetu, k dispozici je i telefonní informační linka 840 112 113.