Zítra se přioblečte, zahřejeme se až o víkendu

Praha - Ani v nejbližších dnech si Češi neužijí teplé letní počasí. Během týdne očekáváme přeháňky především v odpoledních hodinách a teplota se v lepším případě vyšplhá jen něco málo nad dvacet stupňů Celsia. Sluníčko by mělo vylézt především na Moravě a ve Slezsku. Hodně oblačnosti nás čeká v pátek, nicméně víkend přinese mírné oteplení a letní počasí s teplotami jen těsně pod tropickými třiceti stupni Celsia. Na počátku příštího týdne by mělo vydržet teplé počasí, ale bude přibývat přeháněk a bouřek.

Nejchladnějším dnem z celého týdne bude středa, kdy se teploty nevyšplhají nad dvacet stupňů Celsia. Ráno sice může být polojasno, především v odpoledních hodinách by se ale na severu území měly objevit přeháňky, jinde budou jen ojediněle. Ve čtvrtek se občasný déšť vyskytne nejvíce na severozápadě, ostatní území zůstane pravděpodobně beze srážek. Odpolední teploty se vyšplhají na osmnáct až dvaadvacet stupňů Celsia.

Chladné severozápadní proudění by mělo vydržet do pátku, o víkendu by se mělo začít postupně oteplovat. Čekáme polojasno a jen při přechodně zvětšené oblačnosti s přeháňkami a nejvyšší nedělní teploty se vyšplhají až k sedmadvaceti stupňům. Teplé počasí vydrží do pondělka, kdy by mělo přibýt oblačnosti a přeháněk a bouřek.

Předpověď počasí na tento týden (zdroj: ČT24)